http://snailsmazury.pl/
Ślimaki serwowane występują w przeróżnego modelu daniach. Trafiają się w klasy wypiekanej, pichconej oraz gaszonej. Ślimaki trafiające na żele muszą dokonywać bezawaryjne pozytywy smakowe, wobec tego podobnie czerpią one zazwyczaj ze specjalnych upraw.
Stołowe występują ślimaki z familii winniczków a ślimaki brunatne. Mimo, że w polskiej miejscowej kuchni nie pojawiają się całkiem, winniczki są również w Polsce, dlatego też przy nas podobnie jak znana jest uprawa skorupiaków. Ślimaki spośród polskich upraw są eksportowane zasadniczo do Francji, w rzeczy samej w związku z tym ślimaki spośród nasz obsługiwane istnieją na francuskich stolikach. Egzystować przypuszczalnie w przyszłości pojawią się one i w jadłospis Polaków.Francuzi mają szczególne preferencje kucharskie. Specjałem analogicznego narodu występują nie jedynie żabie udka, niemniej jednak zarówno ślimaki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz